Stalker oud-burgemeester Hoorn krijgt celstraf en contactverbod

Alkmaar – De rechtbank Noord-Holland heeft een 63-jarige man uit Hoorn veroordeeld wegens stalking van Onno van Veldhuizen, oud-burgemeester van Hoorn. De man heeft gedurende enkele maanden in 2017 en wederom in 2018 Van Veldhuizen inmiddels burgemeester van Enschede, vele e-mails met grove en dreigende teksten gestuurd.

Volgens de rechtbank waren de e-mails bedoeld om Van Veldhuizen angst aan te jagen. Aan de man was eerder een contactverbod opgelegd, maar dat weerhield hem er niet van de burgemeester steeds weer lastig te vallen met e-mails vol dreigementen en scheldkanonnades. De man heeft daarmee een inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de burgemeester. De rechtbank heeft hem een gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd en een contactverbod voor 3 jaar.

Ook heeft de rechtbank bepaald dat de man een taakstraf van 30 uur, die hem in 2016 voorwaardelijk was opgelegd, alsnog zal moeten verrichten.

Volg ons op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*