Harde knallen? Meld vuurwerkoverlast!

Hoorn – Vuurwerkoverlast beperkt zich helaas niet meer alleen tot de jaarwisseling. Daarom investeert de gemeente in extra toezicht in november en december. Team Handhaving houdt extra toezicht op straat en treedt samen met politie en HALT op tegen overlastgevers en overtreders.

Doel van het extra toezicht is het veilig houden van de buurten en vuurwerkoverlast tegengaan op plekken waarover de meeste overlastmeldingen gedaan worden (hotspots).

Vuurwerkrondes en meldingen

De handhavers van de gemeente controleren tijdens hun rondes extra op overlastmeldingen van vuurwerk en pakken overtreders aan. Dit doen zij op basis van de controlerondes bij bekende vuurwerkhotspots en meldingen die binnenkomen via de pagina Melding openbare ruimte en via het gemeentelijke 0229 25 22 00. Vorig jaar werden er 21 jongeren doorverwezen naar HALT voor een taakstraf.

Vermoedens van opgeslagen illegaal vuurwerk

Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 70 00. Meer informatie over vuurwerk vindt u op de website van de politie.

Campagne scholen

Het vuurwerk dat nu wordt afgestoken is meestal zwaar illegaal vuurwerk. Naast het feit dat het op een illegaal tijdstip wordt afgestoken is het ook nog eens zeer onveilig. Veel overtreders zijn jong en hebben het niet zo nauw met de regels die gelden of houden rekening met anderen. Ook dit jaar vraagt de gemeente op scholen en via sociale media aandacht voor de gevaren van illegaal vuurwerk en dat je er een boete tot € 400 of taakstraf voor kunt krijgen. De hoogte van de boete wordt mede bepaald door de leeftijd. De handhavers, brandweer en Jongerenwerk geven daarnaast voorlichting op basisscholen.

Volg ons op Facebook