Politieauto botst met trein

Hoorn – Vrijdagmiddag rond 16:30 uur waren twee politieagenten tijdens hun noodhulpdienst met een dienstauto onderweg naar een spoedmelding. Met zwaailicht en sirene reden zij richting het incident toen zij, bij het oversteken van de spoorwegovergang Keern, in botsing kwamen met een passerende trein. Bij de botsing vielen geen gewonden. Wel raakte de voorkant van de politieauto flink beschadigd.

Het treinverkeer tussen station Purmerend Overwhere en station Hoorn Kersenboogerd lag door het ongeval tijdelijk stil. Het team van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) kwam ter plaatse om de situatie vast te leggen en bewijsmateriaal te verzamelen. Rond 19:00 uur werd het spoor vrijgegeven en kon het treinverkeer weer worden hervat.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Volg ons op Facebook